Oblicz potegi o roznych podstawach i roznych wykladnikach
Justyna: Jak to obliczyc

2
25*25
50=
26 kwi 13:28
kbix: (2*252)25
26 kwi 13:42
mkr: 82:24
4 maj 16:00
anett: 522 : 1256
24 lis 16:14
gabi2012: Jak to obliczyć?
3−2 * 3−3 * 92
16 paź 16:22
daria: 213 : 8−3
23 wrz 20:46
pytanie: 3−2 * 3−3 * 92=
=3−2 * 3−3 * (32)2=
=3−2+(−3) * 32*2=
=...
23 wrz 20:55
pytanie: 5
22 : 125
6 =
125 musisz przedstawić jako potęgę liczby (5
x)
6 a potem mając takie same podstawy potęgi
odejmujesz od siebie wykładniki i powstaje ci jedna potęga którą należy obliczyć

5
22−(x*6)
23 wrz 21:04
23 wrz 21:07
nick: 32001+32002+32003
3 paź 20:11
zyga: 50.2
11 gru 13:49
daras: na kalkulatorze wychodzi ≈ 2,65*1077
11 gru 14:13
daras: ale to było archeo
11 gru 14:14
Olka: 3−94:3−97
8 lis 17:53
piotr: 1216×1530
22 lis 16:33
tomek: (63)*(2−5)
27 paź 13:43
awgfgg: 28*58*58
23 lis 13:44
mat:
508
23 lis 16:54