matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mnmhg
pomocy!:
rozwiąż równianie : (2x+1)+ (2x+4) + (2x+7)+ ...+(2x+28)=155
21 kwi 21:06
kalafiorowa:
ciag arytmetyczny a
1
=2x+1 a
n
=2x+28 S
n
=155 r=2x+4−2x−1=3
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
podstaw do wzoru i wylicz
21 kwi 21:08
pomocy!:
dziekuje
21 kwi 21:10