ułamek
Agata: Hej. Czy może mi ktoś pomóc? Końcówka ułamka kończy mi się tak:
2
3/2 * 2
−1/2 i jak te ułamki dodaje się czy odejmuje
19 kwi 20:39
Agata: początek mam zrobiony aby o koniec mi chodzi.
19 kwi 20:40
b.: zobacz tu
186
2
3/2*2
−1/2 = 2
3/2 − 1/2
19 kwi 20:41
mimi: przy mnożeniu potęg o tej samej p[odstawie wykładniki dodajemy.
3/2+(−1/2) 2/2 1
2 = 2 =2
19 kwi 20:42
Agata: no to dodać należy te dwa ułamki tak?
19 kwi 20:42
Agata: Bardzo dziękuje Wszystkim za pomoc.
19 kwi 20:43
Agata: a jeszcze mam pytanie. Czy z fizyki pomożecie mi tylko podliczyć
19 kwi 20:44