narysuj wykres funkcji y= I10x^2 - 7x + 1 I
krystek: narysuj wykres funkcji y= I10x2 − 7x + 1 I
14 kwi 12:41
krystek: Potrzebna pomoc zeby to obliczyć
14 kwi 13:04
kropka: to jest wartośc bezwzględna?
14 kwi 13:09
krystek: w zadaniu jest narysuj wykres funkcji y= I10x2 − 7x + 1 I ← ta kreska jest z przodu i z tyłu
a czy by to coś zmieniło jak by jej nie było
14 kwi 13:19
14 kwi 13:22
krystek: no a jesli to jest to wartość bezwzgledna to da sie to zrobić

czy moze to jest zwykła funkcja tylko ktoś sie walna i 2 kreski postawił
14 kwi 13:24
kropka: y = ax2+bx+c
Liczysz miejsca zerowe z delty
potem p i q czyli y=( ax − p)2 + q, a jezeli masz wyliczona delte to p= −b2a i
q=−Δ4a, p i q to są wierzchołki paraboli
14 kwi 13:27
kropka: y= I10x2 − 7x + 1 I=10x2+7x+1
14 kwi 13:31
krystek: sory kropka ale jesli mozesz to jasniej bo matma to cienko u mnie
14 kwi 13:31
kropka: ale co chcesz jaśniej?
Liczysz z równania Δ, masz x1 i x2, później liczysz p i q, czyli wierzchołki paraboli i
rysujesz wykres. Podałam ci wszystkie wzory, wystarczy podstwic i wyliczyć/
14 kwi 13:34