matma
Basia , Tim,Mickiej : Rozwiąż równanie, nierówność, lub układ równań i nierówności.
a) 12−2(x−1)2=4(x−2)−(x−3)(2x−5)
b) x=1−√2x
c) 3x+ πx= −π − 3
d) 2x2+(x+5)2−2(x+7)2=2(3x−72,5)+(x−6)2
4 kwi 23:29
Jack: w czym problem?

Wystarczy albo przenieść na drugą stronę i coś przed nawias wyciągnąć (b)
albo od razu wyciągnąć (c) albo troszkę policzyć (a, d).
4 kwi 23:36
Basia , Tim,Mickiej : NI WIEM JAK ROZWIĄZAĆ OWE PRZYKŁADY
4 kwi 23:48
b.: zob. np.
1162 i rozwiąż podobnie b) i c)... (tam jest nierówność, a tutaj równość, ale
nic to nie zmienia w sposobie rozwiązywania)
[stokrotka]
4 kwi 23:53
Basia , Tim,Mickiej : ok dzięki
5 kwi 00:19