matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziękuję.
EWA:
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty A( −2,5) B (−6,11)
29 mar 13:11
Nikka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1223.html
zastosuj wzór... to nic trudnego
29 mar 13:14
Bogdan:
y = ax + b
11 − 5
6
3
a =
=
= −
−6 + 2
−4
2
3
3
15
4
y = −
(x − 5) − 2 ⇒ y = −
x +
−
⇒ y = .....
2
2
2
2
29 mar 13:15