matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wysokosc
Krzysiek:
Punkty A = 1, −2 C = 4 , 2 sa dwoma wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC Jak obliczyc wysokosc tego trójkąta
? pomooooooooooooocy
25 mar 12:51
Krzysiek:
juz mam...
25 mar 12:58
tom:
√
3
5
√
3
→
AC
= [3; 4] |AC| =
√
3
2
+ 4
2
= 5
856
h = |AC|
=
2
2
25 mar 12:59