postac kan
panna: Czy z ujemną deltą można przedstawić postać kanoniczną
23 mar 12:06
23 mar 12:11
Sorix: da się −domyslam sie ze chodzi ci o wykres funkcji kwadratowej? napsiz zadanie
23 mar 12:13
panna: Zapisz podaną funkcję kwadratową w postaci kanonicznej.
f(x) = −2x
2 −x−2
wyliczyłam Δ= − 15
A postać kanoniczna będzie wyglądała tak : −2 (x +
14 )
2 −
158
23 mar 12:18
Sorix: mi tak wyszlo ale nei jestem pewien
23 mar 12:22
Sorix: napewno tak wyjdzie −sprawdzone
23 mar 12:24
panna: dziękuję
23 mar 12:24
panna: A pomożecie mi w jeszcze jednym zadaniu? bo nie umiem znaleźć odpowiedzi jak je zrobić:
Dany jest jednomian kwadratowy w postaci ogólnej f(x)= ax2. Podaj wzór jednomianu
kwadratowego, którego wykres przechodzi przez zadany punkt.
A=(1,2)
B=(1,0)
23 mar 12:26