matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola i obwody
grażka:
promień koła opisanego na trójkącie równobocznym o boku a=6 wynosi.ILE?
22 mar 08:53
iza:
promień koła opisanego na trójkącie równobocznym o boku a=6 wynosi?
8 sty 14:32
J:
https://matematykaszkolna.pl/forum/230712.html
8 sty 14:35
Antek:
6
√
3
H=
2
H=3
√
3
R−promień koła
2
R=
* 3
√
3
= 2
√
3
3
8 sty 14:37