P O M O C Y !! :(
Nika: ZAD.1 Jaka jest odległość miedzy punktami A i A', o których wiemy, ze są symetryczne względem
osi Ox, a współrzędne punktu A wynoszą (−4,3)
ZAD.2 Dwie siostry kopiły działkę o kształcie trapezu prostokątnego o wymiarach podstaw 25 m i
40 m i wysokości 60 m. Zamierzają ja podzielić płotem na dwie części równolegle do podstaw
tego trapezu. Wykaz, ze długość ploty wyrazi się wzorem 25 + 0,25 x gdzie x jest odległością
ploty od krótszej podstawy
zad3. W trójkącie prostokątnym ABC dane sa długości boków przyprostokątnej |AB| = 2 i
przeciwprostokątnej |AC| = 3. Oblicz wartość wyrażenia | sin2α−cos2α|, gdzie α =|<BAC| bardzo
prosze o pomoc emotka bardzoo prosze o pomoc
pomóżcie musze miec to na jutro zrobione a nie wiem jak

:(
21 mar 21:02
FusioN!: Zad1. A=(−4,3) , A'=(−4,−3)
Wszystko masz opisane tutaj
1248
21 mar 21:09
Nika: ale nie mam drugiego punktu
21 mar 21:12
Nika: wiec raczej tego nie oblicze co nie ?
21 mar 21:14
FusioN!: przecież Ci podałem punkty wyzej...
21 mar 21:16
Nika: ale dlaczego A' (−4 i −3 ) ?
21 mar 21:34
FusioN!:
21 mar 21:39
FusioN!: Są równoległe względem osi OX, zmieniasz znak drugiej współrzędnej, więc A'(−4,−3)
Ale teraz tłoki w tych szkołach są ...
21 mar 21:41
Nika: nie musisz komentowac, nikt nie jest doskonaly


Dzieki.
21 mar 21:42