ciąg geometryczny
Leszek też chce zdać: ciąg geometryczny
Tomek rozwiązywał przed egzaminem zadania testowe z fizyki. Pierwszego dnia rozwiązał 40 zadań,
akażdego następnego dnia rozwiązywał 1,5 raza więcej. W sumie Tomek rozwiązał 325 zadań
testowych. przez ile dni rozwiązywał tez zadania ?
Nie jestem w stanie rozwiązać tego logicznie : (. pomózcie
21 mar 20:50
FusioN!: a
1= 40
q=1
12
a
n=325
Przestudiuj i użyj wzorów z
279
21 mar 21:02
FusioN!: czekaj mały błąd
n=?
sn=325
n to ilość dni
21 mar 21:04