matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
STOŻEK
kinga12345:
PROSZĘ O POMOC Powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu tworzy półkole o promieniu 10. Oblicz wysokość stożka
19 mar 09:34
tom:
stożek jest na
1003
wtedy l = 10: πl = 2πr stąd r = 5 H
2
= l
2
− r
2
H = 5
√
3
19 mar 10:11