ile wynosi suma współczynników wielomianów M(x)=(x^2-3x 1)
Sandra: ile wynosi suma współczynników wielomianów M(x)=(x2−3x +1)
17 mar 19:03
Cinu: jak jest do kwadratu to delta.
17 mar 19:09
Sandra: czyli delta wyszla 5
17 mar 19:11
b.: suma współczynników?
1 + (−3) + 1 = −1
tu nie trzeba żadnej delty...
17 mar 19:50
Sandra: a możesz mi to wytłumaczyć
17 mar 19:53
Teta:
suma współczynników = W(1)= 12 −3*1+1= −1
17 mar 19:54
b.: współczynniki to 1 (przy x
2), −3 przy x, 1=wyraz wolny; zob.
106
17 mar 19:56