Namiotma kształt sześcianu
ania66:

,
13 mar 20:42
ania66: tekst do rysunku.
Namiot na kształt sześcianu na którym znajduje się dwuspadowy dach. Oblicz wysokość namiotu
wynik podaj z dokładnością 0,1
13 mar 20:43
fruu:

h
2+1
2=(1.5)
2
h
2=2,25−1
h
2=1,25
h=
√1,25 =
√52=1,12
H calkowite = h + 2= 3,12m
13 mar 20:52
ania66:
Dziękuję mam kolejne tylko muszę narysować rysunek kiepsko mi to idzie
13 mar 20:56
ania66:
13 mar 21:00
ania66: Trójkąt prostokątny ABC obracamy w okół przeciwprostokątnej Powstała bryła składa się z dwóch
stożków złączonych podstawami. Oblicz obwód mniejszego z tych stożków.
13 mar 21:03
ania66: Rysunek nad tekstem, sorrry za jakość
13 mar 21:38
ania66:
14 mar 09:19
tom:

| | 1 | | h | | √3 | |
dane |AB|=4√3 to r= |
| |AB|=2√3 h=|DC|=2 bo |
| =ctg60o= |
| |
| | 2 | | r | | 3 | |
a dalej masz na
1003
14 mar 09:52
ania66: Ja nie potrafię tego dokończyć, proszę o dalszą pomoc.
14 mar 14:46
ania66: Tom proszę wytłumacz mi to.
14 mar 17:16
ania66: i jak dalej
14 mar 21:29