matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz
ela 4:
wyznacz sumę 10 początkowych wyrazów ciągu geometrycznego mając dane;a
1
=3 a
2
=1,5
9 mar 20:34
ak1:
wzory srtona
279
9 mar 20:37
Iza:
S
n
=a
1
(1−q
n
/1−q) n− liczba wyrazów aby wyliczyć q: q=a
2
/a
1
i jedziesz
9 mar 20:38