matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Granice
Podstawy Geometrii:
x
3
−4x
2
+5x
lim x→0
=
(|x|+1)*x
x(x
2
−4x+5)
limx→0
=
(|x|+1)*x
x
2
−4x+5
limx→0
=5
|x|+1
22 mar 10:12
X:
https://matematykaszkolna.pl/forum/272797.html
22 mar 10:20
Podstawy Geometrii:
Dzięki. Pochodnych jeszcze nie było .
22 mar 10:29