matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
maturalne
maturzysta:
Oblicz log
2
8.
2 mar 15:43
X:
https://matematykaszkolna.pl/forum/420679.html
2 mar 15:49
Jolanta:
Może tak log
2
8=x 2
x
=8 2
x
=2
3
x=3 . 8|2 4|2 2|2 1. 8=2*2*2=2
3
2 mar 16:40