błąd w zadaniu?
Adam:

przepraszam za rysunek...
γ− kąt środkowy oparty na łuku czerwonym
δ− kąt środkowy oparty na łuku różowym
β− kąt zielony
α− kąt niebieski
α−β=73
0
oblicz : γ−δ= ?
według mnie coś jest nie tak z tym zadaniem, nie mam odp ale jest to zadanie z generatora Nowej
ery,
jakieś pomysły?
11 mar 20:02
11 mar 20:23
Adam: ktoś, próbował to obliczyć może?
11 mar 21:43
wredulus_pospolitus:
tu jest niewiele do liczenia ... wystarczy skorzystać z twierdzenia które Ci podrzuciłem
11 mar 22:01
Adam: niestety nie wychodzi, wydaje mi się, że jest błąd w zadaniu. Nie mam niestety odpowiedzi żeby
to potwierdzić.
Jeśli policzyłeś to daj znać jaki wynik otrzymałeś?
11 mar 22:04
ite:
a możesz wstawić zdjęcie?
11 mar 22:36
Qulka:
γ−δ=34°
13 mar 14:08
Qulka: jednak 146° odwrotnie odjęłam
13 mar 14:23
21 kwi 16:12