geometria
student: Znajdź równanie okręgu o promieniu długości 8, wiedząc, że okrąg ten jest styczny
do prostych o równaniach 3x − 4y + 10 = 0 i 3x + 4y = 0
28 sty 22:58
28 sty 23:32
chichi:
S = (a,b), rozwiąż układ:
| |3a − 4b + 10| | |
| = 8 |
| √32 + (−4)2 | |
wyjda rownania az 4 okregow
28 sty 23:39
Student: Wlasnie w tym problem, że przy tym mi przystawiło 🙄
29 sty 08:25
ABC:
co ci przystawiło ?
29 sty 08:29
student: jak rozwiązać te wartości bezwględne
29 sty 10:00
ABC:
czyli braki ze szkoły średniej wychodzą a oni jeszcze 20% wypieprzą
29 sty 10:02
ABC:
jeżeli masz układ |x|=2, |y|=3 to są 4 możliwości (x=2 i y=3) lub (x=2 i y=−3) lub (x=−2 i
y=3) lub (x=−2 i y=−3)
29 sty 10:05
wredulus_pospolitus:
alternatywną drogą jest stworzenie czterech (po dwie na każdą z tych prostych) równoległych do
tych prostych oddalonych o 8 i sprawdzenie gdzie się one ze sobą przecinają (środek szukanych
okręgów).
29 sty 10:51
jc: wredulus pospolitus, jakie ładne spojrzenie na problem
29 sty 10:57