matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Szergi
Werve:
Oblicz sumę szeregu:
∞
n
2
+1
∑
n*2
n
n=1
25 sty 20:01
jc:
wykorzystaj wzory
1
1
1+2x+3x
2
+4x
3
+...=(1+x+x
2
+x
3
+ ...) ' = (
) ' =
1−x
(1−x)
2
x − x
2
/2 + x
2
/3 − x
3
/3 + ... = ln(1 + x)
25 sty 20:37
chichi:
https://matematykaszkolna.pl/forum/418780.html
25 sty 21:48