Wyznacz wielomian
Teraz wielomiany :
Wyznacz współczynniki rzeczywiste a,b,c wielomianu W(x)= ax4+bx3+c wiedząc że iloczyn reszt
z dzielenia tego wielomianu
przez wielomiany x2+1 i x3=1 jest równy 2(x−1)(x−5)
26 gru 19:57
Maciess: Popraw zapis, bo x3=1 to chyba pomyłeczka.
A co do zadania. Pomyśl jaki stopien będzie miała reszta z dzielenia W przez wielomian stopnia
3.
26 gru 20:00
Teraz wielomiany :
Tak x3+1
Reszta ta bedzie miała stopien pierwszy ale nie wiem jak to mam zapisac w tym zadaniu
W(x)=P(x)(x2+1)+dx2+ex+f
W(x)= S(x)(x3+1)+gx+h
Jednak czy to dobrze i co mam zrobic dalej to nie wiem
26 gru 20:09
26 gru 20:18
26 gru 20:19
mm:
26 gru 20:20
Teraz wielomiany :
NIc na to nie poradze

Staram sie ćwiczyć pamięc ale czasami proste rzeczy umykają
Dzięki za wyszukanie .Pozdrawiam
mm też pozdrawiam
26 gru 22:18