matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Optyka
o rany julek:
1
Soczewka
rozpraszająca(zwierciadło kuliste wypukle) daje powiększenie
[n∊N−{1}]
n
d
Wykazać,że soczewka ta(to zwierciadlo) posiada ogniskowa f=
1−n
d−odleglośc przedmiotu
1 wrz 12:57
pudel, pipel i hanecka:
1
p=
n
H
|y|
p=
=
h
d
Hd
(f+d)(f−
)=f
2
H−h
____________________
d
f=
1−n
1 wrz 13:09
MK:
źle przepisane rozwiązanie siadaj pała
1 wrz 14:50
:
https://matematykaszkolna.pl/forum/417699.html
9 wrz 12:35