Oblicz pole równoległoboku.
Lemon: Dany jest równoległobok ABCD, w którym AB=12 AD=7 oraz
sinBAD+sinABC=5/7
Oblicz pole równoległoboku.
5 kwi 09:24
an: Może by tak rysuneczek i pomyśleć chwile o kątach w równoległoboku
5 kwi 10:28
a7: sinBAD+sin(180−BAD)=sinBAD+sinBAD=2sinBAD=5/7 sinBAD=5/14
PABCD=1/2*|AB|*|AD|*sinBAD=1/2*12*7*5/14=15
5 kwi 11:30
an: @a7 Dbacie, aby proszący o pomoc zbytnio się nie przemęczył, no i przyrost synaps mógłby mu
rozsadzić głowę..
To jest równoległobok, czyli dwa trójkąty
5 kwi 13:54
a7: jejku, faktycznie, pomyliłam wzory
5 kwi 14:09
5 kwi 14:11
a7: z moimi chochlikami to rzeczywiście ból głowy....
5 kwi 14:11