Stereometria
silnia:

W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym o krawędzi podstawy 12 i wysokości 8
poprowadzono przekrój przechodzący przez krawędź podstawy i środki przeciwległych
krawędzi bocznych. Oblicz pole powstałego przekroju.
(6
√2)
2+8
2=x
2
x
2=64+72=136
x=2
√34
12x=
√34.
Dalej nie wiem jak to ruszyc
27 mar 17:16
an:

Do Łodzi z Wa−wy można przez Kraków jak zacząłeś,
prościej jak narysowałem
27 mar 19:50
silnia: I co dalej, bo nie czaje?
27 mar 21:37
27 mar 21:44
an: jaka jest wysokość A'E' i ile wynosi EE'
27 mar 22:24
an: czaisz
AE=4 ;EE'=9 ;A'E=√97
Pole przekroju A'BCD'=9√97
28 mar 09:03