Potęga i nawiasy
kaszojadka: −(√5)2
Ile to jest?
5 czy −5?
20 lut 18:36
on:
−5
20 lut 18:43
kaszojadka: 415782
20 lut 18:49
kaszojadka: 415782
20 lut 18:49
20 lut 18:50
kaszojadka: Dlaczego w tym linku jest taka odpowiedź?
20 lut 19:38
sdsaddasfa: w linku którym podałaś odp prawdopodobnie osoba rozwiązująca źle zinterpretowała polecenie
odp a. jest prawdziwa, a szukamy innej odpowiedzi. Więc będzie to inna odp
20 lut 20:10
kaszojadka: Więc która?
20 lut 20:11
kaszojadka: Wszystkie są moim zdaniem prawdziwe
20 lut 20:11
kaszojadka: ?
20 lut 21:41
sdsaddasfa: wszystkie git wyglądają, możliwe, że coś źle przepisałaś w poleceniu. Wrzuć sobie w jakąś apke
do obliczeń to po prostu typu photomath i ci wyjdzie wynik ewentualnie bład autora zadania, bo
na ten moment wszystkie odpowiedzi sa poprawne
20 lut 23:06
Mila:
zapis :
1)
−(√5)2=(−1)*(√5)2=−5
2)
−x2=(−1)*x2
21 lut 00:43