matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyraź logarytm za pomocą a i b
buba:
log
2
360={3a−b+5}/{a−b+1}
3 gru 17:44
buba:
Wyraź logarytm za pomocą a i b buba: log
2
{360}= a=log
3
{20} b=log
3
{15} Powinno wyjść: {3a−b+5}/{a−b+1}
3 gru 17:48
manna z nieba:
https://matematykaszkolna.pl/forum/40616.html
3 gru 18:10
buba:
Dziękuję za pomoc
3 gru 18:21