matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kania:
Posługując się wzorem sin( α − β) = sinα *cosβ − cosα*sinβ, oblicz sin15
0
6 mar 14:13
Basia:
15 = 45−30 stąd sin15 = sin(45−30)=sin45*cos30−cos45*sin30 sin45,sin40,cos45,cos30 masz tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/397.html
podstaw i wylicz
6 mar 14:16
kania:
dzięki
6 mar 14:23