Bylby ktos w stanie, to zadanie rozwiazac?
kleq: Środkowe AD i A1D1 poprowadzone odpowiednio w trójkątach ABC i A1B1C1 mają równe
długości. ∢CAD=∢C1A1D1 oraz ∢ADB=∢A1D1B1, to |AB|=|A1B1|
29 mar 15:05
29 mar 15:56
kleq: W linku nie ma rozwiązania czy nie widzę go po prostu? @chichi
Jest rozwiązanie ale do innego, podobnego zadania.
29 mar 16:14
chichi:
Jest zupełnie analogiczne, więc proszę je przełożyć na swoje zadanie. Jeśli tego nie zrobisz to
będzie świadczyło tylko i wyłącznie o Twoim lenistwie
29 mar 16:22
Eta:

Z cechy (bkb) ΔABD≡ΔA
1B
1D
1 ⇒ |AB|=|A
1B
1|
i po ptokach
29 mar 17:56
chichi:
I po co?
29 mar 17:57
kleq: O proszę, troche mi to zajelo ale wyszlo bardzo podobnie. Dziekuje bardzo
29 mar 17:59