Cześć, pomoże ktoś rozwiązać to równanie i wyznaczyć x?
Michał: tg3x = tgx
30 lis 19:30
sushi:
a jakbyś policzył y3=y ?
30 lis 19:36
Michał: Czyli po porostu przenieść tgx na drugą stronę i przed nawias wycianać?
30 lis 19:40
dydaktyk:
"policzyć" równania nie da się
ale "rozwiązać" równanie,to już tak
30 lis 19:41
sushi:
i dalej wzór skróconego mnożenia
a*b*c=0 <=> a=... , b=.... c=....
30 lis 19:45
Michał: tgx=0 tgx=1 tgx=−1
git? tylko teraz x potrzebuję
30 lis 19:49
30 lis 19:50
Michał: Ok, dzięki bardzo za pomoc!
30 lis 19:53