TRYGONOMETRIA
Marcz: Daje jeszcze raz, bo jest zle wyliczone..
Iloczyn sinosow katow ostrych pewnego trojkata prostokatnego jest rowny 3/4. Oblicz sume
cosinusow tych katow.
Powinno byc √10 / 2
4 mar 22:52
Sabin: Tam jest wszystko dobrze wyliczone...
4 mar 22:54
Marcz: √ 1 + 2 * (3/4) = √10 / 2 ?
4 mar 22:59
Sabin:
Tak, gdyż √1+ 6/4 = √4/4 + 6/4 = √10/4 = √10√4 = √102
4 mar 23:03
Bogdan:
41163
Do
Marcz − stwierdziłeś: "Daje jeszcze raz, bo jest źle wyliczone"
Skąd wiesz, że źle? Naucz się najpierw sam porządnie rachować, a dopiero potem
możesz próbować formułować takie stwierdzenia. Życzę powodzenia w nauce.
4 mar 23:43
Marcz:
Pierwsza sprawa to − "stwierdziałam", bo jestem dziewczyną.
"Zle wyliczone" − kwestia doboru slownictwa, widocznie uzylam nie tego, co trzeba, zostalo to
zle odebrane, co nie oznacza, ze od razu musze spotykac sie z niemilym komentarzem, iz nie mi
ocenac, bo liczyc nie potrafie.
5 mar 16:52
5 mar 17:25
adaś: żenada

,,,
Bogdan: nie przejmuj się są ludzie i parapety.... omG!
5 mar 17:39