Oblicz
M: Oblicz n=2 wyraz ciągu opisanego rekurencyjnego
f0=1,
fn=5fn−1−2
16 paź 18:21
I'm back:
Masz obliczyć f2?
No to licz
f2 = 5f1 − 2 = 5(5f0 − 2) − 2 =...
16 paź 18:26
M: Za f0 podstawiam 1 i wyliczam? (13)
16 paź 18:38
I'm back:
Tak
16 paź 18:40
marcin: Oblicz n=2 wyraz ciągu opisanego rekurencyjnie {f0=1fn=5fn−1−2
17 paź 10:26
kris: Oblicz n=2 wyraz ciągu opisanego rekurencyjnego
f0=1,
fn=5fn−1−2
18 paź 20:23
Mila:
f(n)=5*f(n−1)−2, f(0)=1
f(1)=5*f(0)−2=5*1−2=3
f(2)=5f(1)−2=5*3−2=13
18 paź 21:50
lala: Oblicz n=4 wyraz ciągu opisanego rekurencyjnie {f0=3fn=2fn−1+4
20 paź 23:00
20 paź 23:15