matematykaszkolna.pl
Trapez- Mila: rysunek Dla licealistów 1) W trapezie ABCD połączono środek M ramienia trapezu BC z końcami drugiego ramienia AD . Wykaż, że pole powstałego trójkąta AMD jest równe połowie pola trapezu ABCD . 2) W trapezie ABCD podstawa AB jest 3 razy dłuższa od podstawy CD . Przekątne tego trapezu przecinają się w punkcie E , a proste zawierające ramiona AD i BC przecinają się w punkcie F . Oblicz stosunek pola czworokąta DECF do pola trapezu ABCD .
9 wrz 17:49
Eta: rysunek zad2/ ................... P(ABCD)=8u .................
P(DECF) 3 

=

P(ABCD) 16 
10 wrz 11:59
Eta: rysunek zad1/
 a+b 
2S=

*w
 2 
P(ABCD)= (a+b)*w
 1 
2S=

P
 2 
10 wrz 12:07
chichi: To się 'licealistka' znalazła
10 wrz 12:33
Eta: Znowu szukasz "zaczepki" ?
10 wrz 15:28
Szkolniak: Wydaje mi się że gdyby nie Eta, to nikt by nie rozwiązał, bo brak tutaj maturzystów emotka
10 wrz 15:59
chichi: @Eta więcej dystansu i humoru kochana, pogoda taka ładna..
10 wrz 16:13
Mila: Eta wrzuć trochę nowych zadań z trapezów.
10 wrz 18:01
kerajs: ''Szkolniak: Wydaje mi się że gdyby nie Eta, to nikt by nie rozwiązał'' Ja rozwiązałem, ale nie pisałem, skoro to dla maturzystów. Np: w 1) łatwiej mi liczyć niezakreślone pole dwóch trójkątów Czekając na propozycje Ety dorzucę: 3) Przekątne dzielą trapez na cztery trójkąty. Dwa z nich mają pola 3 i 4. Ile wynosi pole trapezu?
10 wrz 20:07
Eta: 3) Pole trapezu : P=7+43
10 wrz 20:39
kyrtap: emotkaemotkaemotka
10 wrz 20:47
kerajs: Dlaczego zakładasz, że bokami trójkątów o polach 3 i 4 są podstawy trapezu?
kerajs: Dlaczego zakładasz, że bokami trójkątów o polach 3 i 4 są podstawy trapezu?
moderator: Bo pozostałe dwa trójkąty mają równe pola
11 wrz 10:49
Eta: Dokładnie emotka
11 wrz 11:12
kerajs: ''moderator: Bo pozostałe dwa trójkąty mają równe pola'' No, nie wierzę. Nawet w na poziomie szkoły średniej jesteś ignorantem. Tu są trzy rozwiązania, a Eta podała tylko jedno z nich.
11 wrz 16:15
moderator: Masz problemy z kulturalnym zachowaniem z tego co widzę.
11 wrz 18:46
Okulista: Tajemniczy moderatorze, niestety źle Pan/Pani widzi. Jest możliwość zbadania wzroku online, gorąco zachęcam. https://www.rodenstock.com/pl/pl/badanie-wzroku-online.html#Wady_wzroku
11 wrz 19:10
moderator: Nazywanie kogoś ignorantem uważam za brak kultury.
11 wrz 19:40
kerajs: Jakim trzeba być hipokrytą i megalomanem, aby po numerach które zrobiłeś, cokolwiek pisać o kulturze? Po za tym, mylisz pojęcia. Określenie cię ignorantem nie ma nic wspólnego z kulturą, To fakt obiektywny. Oczywiście, służę gamą alternatywnych określeń: nieuk, tuman, tępak, ciemniak, baran, cymbał, ćwok, głąb, osioł, itd. I co, wolałbyś któreś z nich? Zarówno tutaj, jak i w https://matematykaszkolna.pl/forum/411116.html wtrącasz się szukając konfrontacji ze mną, lecz wypisujesz bzdury. Skoro brak ci wiedzy, to ogranicz się proszę, do ataków na mnie tylko w tematach ogólnych. Nie zaśmiecaj zadań żenującymi dygresjami.
12 wrz 04:12
moderator: I ty się jeszcze dziwisz że ktoś cię blokuję...
12 wrz 08:32
Adamm: Ja blokuję Ktoś blokuje
12 wrz 10:24
sjarek: @kerajs Lecz się człowieku ! bo swoim ..... zachowaniem, to właśnie ty popsułeś atmosferę na tym forum ! Nie dziwię się,że Mila napisała ,że: "strach ci zwrócić uwagę"
12 wrz 11:51
Adamm: Oboje jesteście siebie warci. Normalni ludzie się nie awanturują
12 wrz 12:31
moderator: Adamm, masz rację. Niepotrzebnie reaguje na te posty użytkownika kerajs.
12 wrz 12:44
Okulista: @sjarek vel Eta Ciężko być obojętnym wobec twoich (i nie tylko) komentarzy w kierunku użytkownika @kerajs, z którego cała otoczka wzajemnej adoracji próbuje zrobić tego złego. Co do panującej atmosfery, to masz oczywiście rację. Jednak to nie @kerajs jest tutaj winny, a twoja nieudolność na stanowisku moderatora. Wolałaś schować głowę w piach i przemilczeć niewygodny temat dotyczący twoich działań (np. bezpodstawna blokada konta) robiąc przy tym podchody pod innymi nickami. Po raz kolejny wypada zaapelować do "wyższych sfer" o refaktoryzację nadzoru tutejszego forum. Niemniej jednak, mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia, a forum będzie się rozwijać. Peace emotka
12 wrz 16:12
Mila: ad. Okulista Jeżeli Pana wpis 11:19:10 skierowany jest do mnie , to informuję Pana, że ostatni mój wpis jest jest z 10IX :18:32 i dotyczy zadania. Nie mam zamiaru podejmować się mediacji między użytkownikami forum . Co do okulisty to wiem, co mam robić i mam obok siebie bliską mi osobę, która z wzajemnością dba o mnie, zatem radę Pana zignoruję.
12 wrz 20:41
kerajs: Niestety, przyczyniłaś się do obecnej sytuacji. Wbrew temu co deklarowałaś, nie ograniczałaś się tylko do kasowania postów z wulgaryzmami lub epitetami. Quis custodiet ipsos custodes?
14 wrz 17:58
ABC: Accipere praestat quam inferre iniuriam emotka
14 wrz 21:10