Trapez-
Mila:

Dla licealistów
1)
W trapezie ABCD połączono środek M ramienia trapezu BC z końcami drugiego ramienia AD .
Wykaż, że pole powstałego trójkąta AMD jest równe połowie pola trapezu ABCD .
2)
W trapezie ABCD podstawa AB jest 3 razy dłuższa od podstawy CD .
Przekątne tego trapezu przecinają się w punkcie E , a proste zawierające ramiona AD i BC
przecinają się w punkcie F .
Oblicz stosunek pola czworokąta DECF do pola trapezu ABCD .
9 wrz 17:49
Eta:

zad2/
...................
P(ABCD)=8u
.................
10 wrz 11:59
Eta:

zad1/
P(ABCD)= (a+b)*w
10 wrz 12:07
chichi:
To się 'licealistka' znalazła
10 wrz 12:33
Eta:
Znowu szukasz "zaczepki" ?

10 wrz 15:28
Szkolniak: Wydaje mi się że gdyby nie Eta, to nikt by nie rozwiązał, bo brak tutaj maturzystów
10 wrz 15:59
chichi:
@
Eta więcej dystansu i humoru kochana, pogoda taka ładna..
10 wrz 16:13
Mila:
Eta wrzuć trochę nowych zadań z trapezów.
10 wrz 18:01
kerajs:
''Szkolniak: Wydaje mi się że gdyby nie Eta, to nikt by nie rozwiązał''
Ja rozwiązałem, ale nie pisałem, skoro to dla maturzystów. Np: w 1) łatwiej mi liczyć
niezakreślone pole dwóch trójkątów
Czekając na propozycje Ety dorzucę:
3) Przekątne dzielą trapez na cztery trójkąty. Dwa z nich mają pola 3 i 4. Ile wynosi pole
trapezu?
10 wrz 20:07
Eta:
3)
Pole trapezu : P=7+4√3
10 wrz 20:39
10 wrz 20:47
kerajs:
Dlaczego zakładasz, że bokami trójkątów o polach 3 i 4 są podstawy trapezu?
10 wrz 20:47
kerajs:
Dlaczego zakładasz, że bokami trójkątów o polach 3 i 4 są podstawy trapezu?
10 wrz 20:47
moderator:
Bo pozostałe dwa trójkąty mają równe pola
11 wrz 10:49
Eta:
Dokładnie
11 wrz 11:12
kerajs:
''moderator:
Bo pozostałe dwa trójkąty mają równe pola''
No, nie wierzę. Nawet w na poziomie szkoły średniej jesteś ignorantem.
Tu są trzy rozwiązania, a Eta podała tylko jedno z nich.
11 wrz 16:15
moderator:
Masz problemy z kulturalnym zachowaniem z tego co widzę.
11 wrz 18:46
11 wrz 19:10
moderator:
Nazywanie kogoś ignorantem uważam za brak kultury.
11 wrz 19:40
kerajs:
Jakim trzeba być hipokrytą i megalomanem, aby po numerach które zrobiłeś, cokolwiek pisać o
kulturze?
Po za tym, mylisz pojęcia. Określenie cię ignorantem nie ma nic wspólnego z kulturą, To fakt
obiektywny. Oczywiście, służę gamą alternatywnych określeń: nieuk, tuman, tępak, ciemniak,
baran, cymbał, ćwok, głąb, osioł, itd. I co, wolałbyś któreś z nich?
Zarówno tutaj, jak i w
https://matematykaszkolna.pl/forum/411116.html wtrącasz się szukając
konfrontacji ze mną, lecz wypisujesz bzdury. Skoro brak ci wiedzy, to ogranicz się proszę, do
ataków na mnie tylko w tematach ogólnych. Nie zaśmiecaj zadań żenującymi dygresjami.
12 wrz 04:12
moderator:
I ty się jeszcze dziwisz że ktoś cię blokuję...
12 wrz 08:32
Adamm:
Ja blokuję
Ktoś blokuje
12 wrz 10:24
sjarek:
@kerajs
Lecz się człowieku ! bo swoim ..... zachowaniem, to właśnie ty popsułeś
atmosferę na tym forum !
Nie dziwię się,że Mila napisała ,że: "strach ci zwrócić uwagę"
12 wrz 11:51
Adamm: Oboje jesteście siebie warci. Normalni ludzie się nie awanturują
12 wrz 12:31
moderator:
Adamm, masz rację. Niepotrzebnie reaguje na te posty użytkownika kerajs.
12 wrz 12:44
Okulista:
@sjarek vel Eta
Ciężko być obojętnym wobec twoich (i nie tylko) komentarzy w kierunku użytkownika @kerajs,
z którego cała otoczka wzajemnej adoracji próbuje zrobić tego złego.
Co do panującej atmosfery, to masz oczywiście rację. Jednak to nie @kerajs jest tutaj winny,
a twoja nieudolność na stanowisku moderatora. Wolałaś schować głowę w piach i przemilczeć
niewygodny temat dotyczący twoich działań (np. bezpodstawna blokada konta)
robiąc przy tym podchody pod innymi nickami.
Po raz kolejny wypada zaapelować do "wyższych sfer" o refaktoryzację nadzoru tutejszego forum.
Niemniej jednak, mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia, a forum będzie się rozwijać.
Peace
12 wrz 16:12
Mila:
ad. Okulista
Jeżeli Pana wpis 11:19:10 skierowany jest do mnie , to informuję Pana, że
ostatni mój wpis jest jest z 10IX :18:32 i dotyczy zadania.
Nie mam zamiaru podejmować się mediacji między użytkownikami forum .
Co do okulisty to wiem, co mam robić i mam obok siebie bliską mi osobę, która z wzajemnością
dba o mnie, zatem radę Pana zignoruję.
12 wrz 20:41
kerajs:
Niestety, przyczyniłaś się do obecnej sytuacji. Wbrew temu co deklarowałaś, nie ograniczałaś
się tylko do kasowania postów z wulgaryzmami lub epitetami.
Quis custodiet ipsos custodes?
14 wrz 17:58
ABC:
Accipere praestat quam inferre iniuriam
14 wrz 21:10