.
fibon: Dzień dobry Czy szereg potęgowy to to samo co szereg geometryczny?
10 cze 10:40
daras: gugla spytaj
10 cze 10:57
fibon: a
n+3= an + 3r?
czy
a
n+3=an+2r?
10 cze 11:02
fibon: a
n+3=an+nr+2r
10 cze 11:05
fibon: a
n=a
1+(n−1)r
a
n+3=a1+(n+3−1)r
a
n+3=a1+(n+2)r
a
n+3=a1+nr+2r
a
n+3=an−(n−1)r+nr+2r
a
n+3=an−nr−r+nr+2r
a
n+3=an+r
10 cze 11:26
10 cze 11:27
fibon: an+3=a1+(n+3−1)r
an+3=a1+(n+2)r
an+3=a1+nr+2r
an+3=an−(n−1)r+nr+2r
an+3=an−(nr−r)+nr+2r
an+3=an+3r
10 cze 11:30
fibon: słońce mi przygrzało
10 cze 11:35
Adamm:
∑ anxn − szereg potęgowy
∑ xn − szereg geometryczny
10 cze 12:57