matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
.
Zaden:
Dzień dobry jak policzyć taką pochodną (a(1+x
2
))' po dx
2 cze 02:17
I'm back:
.. = a + ax
2
A z tej postaci jesteś wstanie policzyć pochodną?
2 cze 07:16
daras:
Jak policzyć
normalnie
a =stała
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
2 cze 09:16
daras:
dy
= 2ax
dx
2 cze 09:16