matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
.
Zaden:
Dzień dobry ma ktoś jakiś pomysł na rózniczke y=Ce
−x
+1/2(sinx+cosx) ? bez liczb zespolonych?
e
−x
ye
−x
+C
1
=
(sinx+cosx)+C
2
2
dalej nie wiem
1 cze 07:33
daras:
nie wiem czy wiesz o czym piszesz
dy
różniczka: dy =
dx= y'dx= ..
dx
1 cze 08:54
daras:
https://matematykaszkolna.pl/forum/410252.html
1 cze 09:59
Mariusz:
Różniczka może być też taka
e
−x
F(x,y)=
(sinx+cosx)−ye
−x
2
δF
δF
dx +
dy = 0
δx
δy
1 cze 12:13