help
dzonypieczony: Pytanie− czy sin4α będzie równy: sin(2*2x)=2(2sinαcosα)
29 kwi 18:28
ICSP: nie
29 kwi 18:31
ICSP: sin4x = sin(2*2x) = 2sin(2x)cos(2x)
29 kwi 18:31
dzonypieczony: dlaczego tak ?
29 kwi 18:32
dzonypieczony: nierozumiem
29 kwi 18:32
ICSP: znasz wzór na sin(2α) ?
Jeśli ta to podstaw w nim α = 2x.
29 kwi 18:33
dzonypieczony: ahaaaaaa dzieki ICSP ratujesz mi t*łek przed maturą
29 kwi 18:36
ICSP: przecież maturę masz za rok.
Po co się tak śpieszyć ?
29 kwi 18:37
dzonypieczony: maturę mam za 6 dni
29 kwi 18:41
chichi:
Piszesz samą podstawę?
29 kwi 18:56
dzonypieczony: dobre xd
29 kwi 18:59
ICSP: https://matematykaszkolna.pl/forum/409472.html
18:10
" matematyki na maturze bo w mojej klasie w 3 liceum dalej pani robi podstawe ponieważ klasa
nie
wyrabia z matmy niestety i muszę sie sam przygotowywać"
Liceum jest 4 letnie.
Jak wyjaśnisz tą rozbieżność?
29 kwi 19:02
dzonypieczony: Liceum jest 3 letnie, w przypadku jeszcze mojego rocznika
29 kwi 19:05
dzonypieczony: teraz 1− licealiści mają 4−letnie
29 kwi 19:06
dzonypieczony: a roczniki 2002, 2003 jeszcze stary program czyli 3 letnie
29 kwi 19:06
chichi:
@
ICSP w tym roku maturę piszą również maturę osoby po gimnazjum, licealiści, w przyszłym
będą pisać po gimnazjum, ale technika
29 kwi 19:07
ICSP: O tym akurat nie wiedziałem
29 kwi 19:08
ICSP: Myślałem, że reforma była tak dawno, że już nauczanie 8−4 zrównało się z 6−3−3 i to drugie już
nie występuje
29 kwi 19:09
dzonypieczony: czas tak leci, że niektórzy są aż zbyt do przodu
29 kwi 19:11
ICSP: ciągle coś zmieniają

Ja już nawet nie wiem co jest w podstawie programowej
29 kwi 19:16
dzonypieczony: Szczerze mówiąc to sam nie wiem bo poucinali teraz tematy na podstawie i rozszerzeniu ze
wzgledu na to ze sie uczymy online a nie stacjonarnie
29 kwi 19:25