1 | ||
Z: n > (1+ | )n | |
n |
1 | ||
T : n+1 > (1+ | )n+1 | |
n+1 |
1 | 1 | |||
D : n + 1 > (1+ | )n + 1 > (1+ | )n+1 (?) | ||
n | n+1 |
1 | 1 | |||
(1+ | )n + 1 > (1+ | )n+1 −> nie wiem jak rozwiazac te równanie. | ||
n | n+1 |
1 | ||
wykorzystaj że ciąg (1+ | )n jest ograniczony z góry przez liczbę 3 i tyle | |
n |
1 | 1 | |||
L = (n + 2)n+1 = (n2 + 2n)n+1 * | < (n2 + 2n + 1)n+1 * | = | ||
nn+1 | (n+1)n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |