GEOMETRIA ANALITYCZNA
Zuza: Dane są trzy wierzchołki równoległoboku ABCD. A=(−5,4) B=(3,−2) C=(9,1) a) oblicz
współrzędne wierzchołka D. b) oblicz pole równoległoboku ABCD . Z GÓRY DZIĘKUJE
7 kwi 11:58
Saizou :
a) Skorzystaj z wektorów
AB→ = CD→
D = ...
c) Skorzystaj ze wzoru na pole równoległoboku z wierzchołków (iloczyn mieszany wektorów)
W tablicach maturalnych masz wersję dla trójkąta.
7 kwi 12:16
Zuza: Jakbym rozumiała ten dział to bym tu nie pisała o rozwiązanie .... Nie potrafię tego zrobić
7 kwi 12:34
I'm back:
Czyli jesteś jedną z tych osób która: "buuu ... ja nie wiem co się dzieje i nie mam zamiaru
wziąć się za siebie ... dajcie mi gotowca to będę zadowolona ... przecież od tego jesteście,
abyście dawali gotowce"
Nie. Chcesz rozwiązać te zadania, to musisz poświęcić swój czas i komunikować z nami z czym
KONKRETNIE (wszystko nie wchodzi w grę) masz problem i być gotową na spędzenie większej ilości
czasu na forum w celu policzenia (z naszą lekką pomocą) tego zadania.
Jeżeli natomiast nie akceptujesz tych warunków, to nie masz czego tutaj szukać. Bo gotowca to
raczej nie uzyskasz, zwłaszcza gdy o 12:34 pokazujesz swoje nastawienie do tematu.
7 kwi 13:14
Iryt:
Zuza , chcesz to rozwiązać? To zadaj pytanie i napisz czego nie rozumiesz.
7 kwi 16:05
7 kwi 16:12
HGH: zacznij od narysowania ukladu i zaznacz wspolrzedne, nastepnie zastanow sie czy jakies
konkretne punkty nie leza na prostych rownoleglych, oraz czy rownoleglobok nie ma czasem dwoch
par bokow o identycznych dlugosciach
7 kwi 16:48
blabla:
| | 9−5 | | 1+4 | | 5 | |
S(xS, yS)=( |
| , |
| ) =(2, |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
x
D=2x
S−x
B i y
D=2y
S−yB
x
D= 1 i y
D=7
D(1,7)
=====
→
AB=[8,−6]
→
BC=[6,3]
P= |8*3+6*6|
P=.........
7 kwi 17:12