Obliczyć
GeniuszNieMatematyczny: Rozwiązaniami równania (x2 + 1)x(x−2) = 0 są tylko liczby:
A. 0 i 2
B. 1, –1, 0 i 2
C. 1, –1 i 2
D. 0 i –2.
4 mar 15:15
4 mar 15:16
GeniuszNieMatematyczny: Mhm, a obliczysz skoro potrafisz?
4 mar 15:20
Goblin: Rozwiazaniem rownania
(x2+1)x(x−2)=0
a liczby
lub x=0
lub
x−2=0 to x=2
czyli zadna z podanych odpowiedzi
4 mar 15:24
Jerzy:
Pierwszy nawias , to zapewne: (x2 + 1) , a zatem odpowiedź A
4 mar 15:27
GeniuszNieMatematyczny: Dzięki za pomoc!
4 mar 15:28
Goblin: Byc moze .
4 mar 15:28