postać iloczynowa wielomianu krok po kroku
Kinga: strona internetowa sprowadzająca wielomian do najprostszej postaci iloczynowej − krok po kroku?
wolframalpha i jakiekolwiek inne, które sprawdzałam pokazują tylko końcowy wynik, postać
iloczynową.
A ja szukam czegoś takiego jak photomath, tylko na komputerze. Jest taka strona?
16 lut 00:38
Qulka: wolframalpha ma opcje step by step
16 lut 00:47
Kinga: @Qulka
zatem muszę dodać jeszcze, że darmową
16 lut 00:49
16 lut 01:02
Kinga: @Filip
To już wolę photomath. Jest mniej wygodny, bo na telefonie, ale przynajmniej nie patrzy na mnie
z góry, bo czegoś nie wiem.
To taki żarcik!
16 lut 01:09
6latek: Kinga ale dlaczego darmowa musi byc ?
Czy Ty wszystko robisz za darmo? Nawet jesli to czy nie jest CI z tego powodu przykro?
Dlaczego nie denerwuje Cie to gdy idziesz do sklepu i musisz zaplacic za zakupy,przeciez tez
powinny byc darmowe
W sumie wszystko powinno byc darmowe . Tak ?
Tylko trzy rzeczy powinny byc darmowe .
Wiara, nadzieja i milość w drugiego czlowieka
16 lut 09:19
16 lut 09:32
piotr: polecam: Mathematica
16 lut 09:36
jc: Dużo jest darmowych systemów algebry komputerowej (cas), np.
maxima
reduce
axiom
....
Obawiam się, że cas stosują nowoczesne algorytmy faktoryzacji wielomianów
o współczynnikach całkowitych i pokazanie, co robią krok po kroku nie bardzo ma sens.
16 lut 11:48
zet: SageMath jest open source i pokazuje kroki rozkładu wielomianu
16 lut 12:33
Kinga: @6latek nie mam potrzeby wydawać na tego typu rzecz równowartości 100zł. Po prostu nie... Już
wolę korzystać z darmowej aplikacji na telefonie.
@zet a coś łatwiejszego w obsłudze?
16 lut 13:23
ICSP: Najprostszym w obsłudze
Darmowym
Podręcznym
narzędziem jest twój mózg.
Zawsze masz go przy sobie. Jeżeli zrozumie jak rozkładać wielomiany to będzie to robił bez
większych problemów.
Jedyne co musisz mu zagwarantować to kawałek kartki papieru oraz coś do pisania.
16 lut 13:28
Kinga: @ICSP
Po co piszesz takie rzeczy? To chyba logiczne, że skoro strona ma pokazywać przekształcenia
krok po kroku, to znaczy, że chcę się nauczyć.
Z kawałka papieru i czegoś do pisania, to można stworzyć co najwyżej koślawego ludzika z
pieskiem, a nie czegoś nauczyć.
16 lut 13:36
6latek: Nie zgadzam sie z Toba co do papieru i czegos do pisania
Napisze tylko ze na papierze i czyms do pisania Newton stworzyl rachunek całkowy
Ludzie pisali piekne wiersze itd .
Ty masz taki poglad na to ja mam swoj .
16 lut 14:10
Kinga: @6latek
Wydaje mi się, że mylisz pewne pojęcia. Ani Newton, ani poeci nie nauczyli się swoich fachów i
zdolności mażąc na kartce papieru.
Nauka to skomplikowany proces. Mózg uczy się tylko wtedy, gdy poddawany jest nowym bodźcom z
zewnątrz. Zanim Newton zapisał na tej kartce rachunek całkowy, to przez wiele lat obserwował −
na pewno widział wiele rzeczy, których jeszcze nie rozumiał, ale wtedy szukał analogii do
tego, co było już mu znane. Tak wygląda nauka.
Gdyby było tak jak piszesz, to nie mielibyśmy wykładów na uczelniach, tylko ćwiczenia na
których dawanoby studentom kawałek kartki i długopis i czekano, aż w końcu ktoś sam (zapewne
losowo) na coś sensownego wpadnie. Nie o to w tym chodzi.
16 lut 14:25
zet: No cóż nic łatwiejszego nie znam i wątpie że uda ci się znaleźć chyba że ktoś ci na zamówienie
napisze gotowe oprogramowanie a to już są koszty.
16 lut 16:37
16 lut 19:53
tophomework: James Baldwin is a PhD degree holder in Psychology and an academic blogger. He is also an
academic writer working at <a href="https://tophomeworkhelper.com/>tophomeworkhelper.com</a> for a legit Company, and provides his guidance to
students with their studies. Students who Are looking for professional support must contact
him. we are giving home work Service in USA,you Can get 30% discount on home work
service in USA. we have 3500 experts, who are working 24/7 to give the best home work
Service. <a href="https://tophomeworkhelper.com/online-exam-help.html> Online Exam help</a>, <a href="https://tophomeworkhelper.com/math-problem-solver.html>math problem solver</a>, <a
href="https://tophomeworkhelper.com/online-paper-editor.html>online pape editor,</a> <a href="https://tophomeworkhelper.com/cheap-assignment-help.html>cheap assignment help</a>
12 kwi 12:09
tophomework: James Baldwin is a PhD degree holder in Psychology and an academic blogger. He is also an
academic writer working at tophomeworkhelper.com for a legit Company, and provides his
guidance to students with their studies. Students who Are looking for professional support
must contact him. we are giving home work Service in USA,you Can get 30% discount on home work
service in USA. we have 3500 experts, who are working 24/7 to give the best home work
Service. Online Exam help, math problem solver, online pape editor, cheap assignment help
12 kwi 12:10