funckja kwadratowa
:): 1. Dana jest funkcja f(x)= ax2+bx+c . Oblicz najmniejszą i największą wartość
tej funkcji w przedziale <p,q> .
Podaj wartośc najmniejszą i największą.
Dane;
a=2
b=4
c=−1
p=−6
q=−2
2. Liczba punktów wspólnych wykresu funkcji h(x)=2x2+43x+79 z osiami
układu współrzędnych jest równa
A. 1
B. 3
C.0
D. 2
12 lut 10:16
Maciess:

Zadanie1
Tutaj masz takie przyklady rozwiązane.
1683
Zadanie drugie rysunek
12 lut 10:31
ite: kolejna część sprawdzianu do ... za ucznia?
12 lut 10:32
12 lut 10:32