matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Alicja:
1 na 5 osób wygrywa konkurs. Jakie jest prawdopodobieństwo, że przegra 8 osób na 10? Nie mam pojęcia jak zacząć. Byłabym bardzo wdzięczna za rozwiązanie/ wskazówkę. Z góry dziękuję.
27 sty 22:04
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1025.html
p=1/5=0.2 q=0.8 n=10 k=2 wygrane
10
2
P=
(0.2)
2
(0.8)
8
=...
27 sty 22:13