Uprość wyrażenie
Cyklop: Jak uprościć wyrażenie: 3log72−2log73. Próbuje jakoś ze wzorem alogac=c ale
nic nie wychodzi.
21 sty 22:34
ICSP: 3log7 2 = 2log2 3log7 2 = 2log7 2 * log2 3 =
2log7 2 / log7 7 * log7 3 / log7 2 = 2log7 3
W = 0
21 sty 22:38
Maciess: Tutaj była zależność alogbc=clogba
Jak pogrzebiesz dobrze w szukajce tego forum, to znajdziesz wątek gdzie zdaje sie Eta bądź Mila
robiła sporo ciekawych zadanek z logarytmami, w tym i wyprowadzenie tej zaleznosci.
21 sty 22:40
Cyklop: dziękuje
21 sty 22:43
21 sty 22:50
a@b:
21 sty 22:53
VII: Ciekawe co porabia
bezendu
Może juz dzieci bawi
21 sty 23:14
ite: Czyli nauka matematyki wzmaga chęć założenia rodziny?
22 sty 12:08
Cyklop: @Maciess dzięki, poćwiczę na pewno!
23 sty 17:27
VII: ite
czasami tak bywa
23 sty 17:36
ite: niektórzy zostają przy matematyce, inni idą dalej
23 sty 17:45