matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź postać jawną wzoru rekurencyjnego
Weronika:
Znajdź postać jawną wzoru rekurencyjnego. S
n
= 5s
n
−
1
− 6s
n
−
2
gdzie S
0
= 1 i S
1
= 1 Będę bardzo wdzięczna za pomoc 😊
9 sty 08:53
kerajs:
S
n
=2
n+1
−3
n
9 sty 09:29
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/forum/406633.html
9 sty 10:29