Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego wyrażenie jest równe
qwerty: | | y√xcos(y/x) | | ycos(y/x) | |
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego |
| = |
| ? |
| | x2 | | x3/2 | |
8 sty 13:59
a@b:
Działania na potęgach się kłaniają
| √x | | x1/2 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| x2 | | x2 | | x2−(1/2) | | x3/2 | |
8 sty 14:06
qwerty: Dlaczego w mianowniku jest x2−(1/2) a nie x(1/2)−2?
8 sty 14:11
8 sty 14:15
qwerty: Skąd ten wzór?
8 sty 14:15
Jerzy:
Z podstawówki.
8 sty 14:18
a@b:
Omg
gwerty jestem w
| | 1 | | 1 | |
|
| = |
| jasne ? |
| | am*a−n | | am−n | |
8 sty 14:19
Jerzy:
| an | | 1 | |
| = an − m = a−(m−n) = |
| |
| am | | am−n | |
8 sty 14:20
8 sty 14:23
a@b:
an*a−n= a0=1
8 sty 14:25
8 sty 14:26
Jerzy:
@qwerty , ty studiujesz ?
8 sty 14:27
a@b:
Hej
Jerzy 
No ręce opadają !
8 sty 14:27
Filip:
| | 1 | |
Właśnie, proszę udowodnić wzór an= |
| |
| | a−n | |
8 sty 14:29
a@b:
@
Filip
Mam nadzieję,że to nie do mnie ten rozkaz
8 sty 14:46
qwerty: Jestem w 1 liceum
8 sty 18:12
Mila:
| √x | | √x | | x | | 1 | | 1 | |
| * |
| = |
| = |
| = |
| |
| x2 | | √x | | x2*√x | | x*x1/2 | | x3/2 | |
8 sty 19:01
ICSP: W pierwszej liceum nie ma funkcji trygonometrycznych
8 sty 19:03
6latek: Znane jest usuwanie niewymiernosci z mianownika
Mozna takze usuwac niewymiernosc z licznika To co zrobilaMila
8 sty 20:16
Jerzy:
A tym bardziej funkcji dwóch zmiennych.
8 sty 20:23
6latek: Dobry wieczor
8 sty 20:24