Nierówności
perwollek: Wyznacz zbiory A ∩ B i A \ B
a) A = {x ∊ R : x²+3x+1 > 0}, B = {x ∊ R : x²−5x+4 < 0}
b) A = {x ∊ R : x²−4x−3 > 0}, B = {x ∊ R : −x²+x+12 ≥ 0}
9 gru 12:28
Jerzy:
Ponownie zapytam, a jaki wkład własny ?
9 gru 12:30
chichi: Doprowadź zbiory A oraz B do "czytelniejszej" postaci i po problemie, jak nie będzie oczywiste,
to nanieś zbiory A oraz B na oś i odczytaj
9 gru 12:33
perwollek: nie potrafię, poratujcie bo nie ogarniam
9 gru 13:25
Jerzy:
x2 + 3x + 1 > 0
Potrafisz policzyć wyróżnik tego trójmianu (Δ) ?
9 gru 13:32
perwollek: nie, nie potrafię tego piszę jeszcze raz, w ogóle nie było mnie na lekcji dlatego tego nie
rozumiem
9 gru 13:36
9 gru 13:38