powierzchnia boczna walca obrotowego po rozwinięciu jest prostokątem , którego p
proszę o pomoc ważne: powierzchnia boczna walca obrotowego po rozwinięciu jest prostokątem , którego przekątna d=8√2
tworzy z bokiem odpowiadającym wysokości walca kat α=60 stopni. Oblicz objętość walca.
1 mar 18:17
Godzio: pomoge
1 mar 18:20
proszę o pomoc ważne: a moge zadac jeszcze dwa zadanai
1 mar 18:23
1 mar 18:24
Godzio:
4
√2 = H
4
√6 = 2πr
| | 4*6 | | 96√2 | |
V = πr2 * H = |
| * 4√2 = |
| |
| | π | | π | |
1 mar 18:24
Godzio: możesz
1 mar 18:25
proszę o pomoc ważne: powierzchnia boczna stożka po rozwinieciu jest wycinkiem koła o kącie środkowym 60 stopni i
promieniu 18 cm. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objetosc stożka.
1 mar 18:27
proszę o pomoc ważne: przetopiono metalową kulę o promieniu 10 cm oraz metalowy stożek
w którym średnica ma wysokość mają długości odpowiednio 16 i 12 cm. Następnie z stopionego
stożka otrzymano walec o średnicy podstawy 8√3/2. Oblicz wysokość H walca.
1 mar 18:32
Godzio:

L to łuk wycinka a przy okazji długość podstawy stożka
2πR = 6π
R =3
| | 1 | |
Pc = Pw + πR2 = |
| *π*182 + 9π = 54π + 9π = 63π |
| | 6 | |
tworząca stożka − l to promień wycinka
l
2 = R
2 + H
2
18
2 − 9 = H
2
H
2 = 315
H = 3
√35
1 mar 18:34
Godzio:
1 mar 18:35
Godzio:
" metalowy stożek w którym średnica ma wysokość mają długości odpowiednio 16 i 12 cm " popraw
treść
1 mar 18:36
proszę o pomoc ważne: no własnei nei wiem co tam pisze jest tekst urwany
1 mar 18:40
Godzio: no to kicha
1 mar 18:45
proszę o pomoc ważne: mniejsza o to byle sa dwa. DZIEKUJĘ BARZDO MOCNO

!
1 mar 19:18
ADRIAN: zadanie1
z wierzchołka szescianu poprowadzono przekątne jego dwóch scian .wzynacz miare kąta miedz tymi
przekątnymi .
zadanie2
podstawy trapezu równoramiennego maja długości 2 cm i 6cm a cosinus kata przt dłuższej
podstawie jest równy jedna trzecia .oblicz obwod tego trapezu .
zadanie3
liczba a jest wieksza od liczby b o 25%.wtedy liczba b jest mniejsza od liczby a o
:A20%B25%C75%D80%
zadanie 4
suma n początkowych wyrazów pewnego ciągu arytmetycznego dana jest wzorem Sn=n(n+2). oblicz
pierwszy wyraz i róznice tego ciągu.
zadanie 5
okrąg przechodzi przez punkty A(−1,−2) i B (5,−2) a jego srodek lezy na prostej y=x+1. wyznacz
współrzędne srodka tego okregu .
3 mar 23:03
slawek: oblicz pole powierzchni kuli o promieniu 6 cm
2 paź 20:24