matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wybierz jedną lub więcej
wojko:
Dana jest funkcja: f(x,y)= (6xy−2x
2
)
1
0 Wybierz jedną lub więcej: f'x(x,y)=10(6y−4x)(6y−4x)
9
f'x(x,y)=10(6y−4x)(6xy−2x
2
)
9
f'y=60y(6xy−2x
2
)
9
f'x(x,y)=60y*(6y)
9
23 lis 14:47
Jerzy:
https://matematykaszkolna.pl/forum/405231.html
23 lis 15:00