matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne cząstkowe I i II rzędu:
Wojko:
f(x,y)=(6xy−2x
2
)
1
0 f(x,y)=3x
2
*y
2
−6xy+2y−3x
2
+5
23 lis 13:59
Jerzy:
1) f'
x
= 10(6xy − 2x
2
)
9
*(6y − 4x) f'
y
= 10(6xy − 2x
2
)
9
*6x
23 lis 14:03