a2 | ||
(a√2)2=2x2−2x2cosβ ⇒ cosβ=1− | ||
x2 |
√2 | ||
z tw. Pitagorasa dla ΔBSK (y=a | *sinα) | |
2 |
√2 | √2*sinα | |||
x2=(a | )2+(a | )2 | ||
2 | 2 |
a2(1+sin2α) | ||
x2= | ||
2 |
a2 | a2 | 2 | 1+sin2α−2 | |||||||||||
cosβ=1− | =1− | =1− | = | = | ||||||||||
x2 |
| 1+sin2α | 1+sin2α |
sin2α−1 | sin2α−sin2−cos2α | −cos2α | ||||
= | = | = | = | |||
1+sin2α | cos2α+sin2α+sin2α | cos2α+2sin2α |
| −1 | |||||||||
= | = | |||||||||
| 1+2tg2α |
2w2−8a2 | 2 | |||
cosβ= | = 1− | |||
2w2 | sin2α+1 |
sin2α−1 | −cos2α | cos2α | cos2α | |||||
cosβ= | = | =− | |: | |||||
sin2α+1 | sin2α+1 | cos2α+2sin2α | cos2α |
1 | ||
cosβ= − | ||
1+2tg2α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |